Societat 18/12/2012

El jutge admet a tràmit la querella d'Ester Quintana contra els Mossos per haver perdut un ull el 14-N

El magistrat encara no cita a declarar cap agent, però demana als Mossos que identifiquin els antiavalots i que s'aportin les imatges de televisió

Acn
1 min
Ester Quintana anima els ciutadans a enviar més proves

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha admès a tràmit la querella d'Ester Quintana contra els Mossos d'Esquadra per haver perdut un ull durant la manifestació de la vaga general del 14 de novembre a Barcelona. Segons la querellant, va rebre un impacte d'un projectil o bala de goma de la policia catalana, cosa que els Mossos neguen. El magistrat encara no cita a declarar cap dels agents, però en una interlocutòria feta pública aquest dimarts, sí que demana a la policia que identifiqui els antiavalots que van actuar a la zona i a diverses televisions que aportin totes les imatges que tenen dels incidents.

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 11, Francisco González Maíllo ha considerat pertinent investigar els fets. Per això ha demanat les imatges de les càmeres de vigilància dels establiments de l'entorn del Passeig de Gràcia amb la Gran Via, on es van produir els fets poc abans de les nou de la nit, a més de les imatges de televisió que van gravar 8TV, BTV i Lavínia. El jutge també tindrà en compte els vídeos aportats per l'acusació i l'informe mèdic forense de Quintana, que haurà de confirmar que les lesions són compatibles amb els projectils de foam o les boles de goma de la policia catalana. El jutge ja té a les seves mans dues llançadores dels Mossos.

Justament aquest dimarts, la unitat d'afers interns dels Mossos ha lliurat al jutge un informe que indica que a la zona i hora dels fets hi havia tres furgonetes d'antiavalots, per la qual cosa caldrà identificar-ne els membres i qui feia d'escopeter.

stats