SUCCESSOS

La jutge dicta presó preventiva sense fiança per al pistoler de Gavà

El detingut s'ha acollit al dret a no declarar

La titular del jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú ha decretat aquest diumenge presó preventiva comunicada i sense fiança per al pistoler de Gavà (Baix Llobregat).

Fonts del TSJC han precisat que l'acusat, que va ser detingut dijous després de tirotejar dos policies locals de Gavà (Baix Llobregat) i per l' homicidi d'un home el 3 de juliol a Mont-roig del Camp (Baix Camp) i el d'un cambrer de Vilanova i la Geltrú (Garraf), comès el 29 de juny, s'ha acollit avui al seu dret a no declarar.

El detingut, Jorge C.C., de 44 anys d'edat i sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial pels delictes que se li imputen, que són dos delictes d'assassinat i tres homicidis en grau de temptativa, però avui ha evitat declarar per aquests fets davant la jutge.

Acabada la compareixença, la titular d'aquest jutjat, en funcions de guàrdia, ha acordat la presó preventiva, encara que la causa la seguirà tramitant el jutjat d'instrucció número 7 d'aquesta mateixa localitat, perquè tenia obertes diligències pels primers fets ocorreguts.

El detingut, natural de Calafell (Baix Penedès) i empadronat actualment a la urbanització Muntanya del Mar de Canyelles (Garraf), va ser arrestat dijous després de tirotejar dos policies locals de Gavà. Dijous mateix, Jorge C.C. va assaltar amb una rèplica d'un subfusell AK-47 dos agents de la Policia Local de Gavà que s'havien acostat al seu vehicle després que estigués rondant pels voltants del tanatori d'aquesta localitat, on s'estava oficiant la vetlla per un home assassinat per arma de foc el 3 de juliol a Mont-roig del Camp.

Es dona el cas que aquella persona era el seu exsogre, de manera que els Mossos el relacionen amb aquest assassinat. També s'investiga la seva relació amb la mort d'un cambrer de Vilanova i la Geltrú el 29 de juny, ja que la munició utilitzada, una de molt concreta i específica, és la mateixa en els tres casos que s'investiguen.