Societat 11/04/2021

El jutge envia a la presó un dels lladres més actius de Barcelona: 113 detencions en quatre anys

Els Mossos el van enxampar el dia 5 amb roba per valor de 3.000 euros d'una botiga del passeig de Gràcia

Ara
1 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

El jutge ha enviat a la presó un dels lladres més actius de Barcelona, un noi de 22 anys que en quatre anys ha acumulat 113 detencions, segons informa Efe. L'última es va produir el dia 5, quan els Mossos el van enxampar in fraganti amb roba per valor d'uns 3.000 euros d'una coneguda botiga del passeig de Gràcia. En els cinc dies anteriors ja l'havien arrestat tres cops. El lladre va ser detingut gràcies a la col·laboració d'un ciutadà, que va alertar els Mossos després de presenciar com el noi treia del seu emplaçament una tapa metàl·lica de subministraments, la tirava contra l'aparador d'una botiga i entrava a l'interior.

El lladre estava especialitzat en robatoris nocturns amb força en establiments comercials, en atracaments violents i en furts, i els Mossos asseguren que des que l'han detingut han disminuït els delictes d'aquest tipus al centre de la ciutat. Des de principis del 2020 havia sigut detingut o denunciat en 75 ocasions, 25 de les quals durant el primer trimestre d'aquest any. Fins i tot durant els mesos de confinament més estricte va ser enxampat in fraganti sis vegades en un període de 16 dies. Actuava sol, en parella o amb dues persones més, i fins i tot en ocasions va ser arrestat mentre delinquia amb les seves parelles sentimentals. Normalment utilitzava tapes de claveguera i altres objectes que trobava a la via pública per tirar-los contra portes i aparadors, encara que també feia servir pedres i maons.

A més d'actuar contra botigues de roba, també robava en establiments de telefonia mòbil i sabateries, i en domicilis particulars, d'on s'enduia preferentment diners en efectiu, ordinadors i joies.

stats