Educació

El jutge, pendent de la fiscalia per investigar la suposada agressió de la mestra de Terrassa

El jutjat emplaça el ministeri públic a concretar si veu delicte en aquest cas

El jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa ha emplaçat la fiscalia a informar sobre quin delicte considera que s'ha de seguir investigant en la suposada agressió d'una mestra de l'escola Font de l'Alba a una alumna de 10 anys.  En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que el jutjat està a l'espera de la resposta del ministeri públic. 

Uns pares acusen una mestra de Terrassa de pegar a la seva filla a classe per haver pintat una bandera d'Espanya

Segons la família de la menor, la docent hauria escridassat i agredit la nena per haver dibuixat una bandera espanyola  i haver escrit «'Viva España'» a la portada de l'àlbum de final de curs. La família de la menor va registrar una denúncia al jutjat d'instrucció número 3, però aquest es va inhibir en la causa perquè la data dels fets que constaven a la denúncia no coincidien amb la seva guàrdia.

Educació creu que hi ha fets que podrien constituir una "falta lleu", com ara esquinçar en públic el treball de la nena o expulsar-la al passadís, però conclou que no s'ha pogut evidenciar fefaentment el maltractament físic ni tampoc la motivació ideològica en l'actuació de la mestra, tal com denuncia la família de la menor. 

Ara bé, el departament ja va informar que investigaria el fets i que, per això, havia obert un expedient disciplinari. A més, Educació va fixar com a mesura cautelar que aquesta mestra sempre estigués acompanyada a l'aula per una altra docent.