Societat 18/04/2012

La jutge arxiva la investigació sobre l'accident del nét del rei

La magistrada que s'ocupa del cas de Froilà admet que es podria tractar d'una "imprudència", però que els fets han de ser denunciats prèviament per "la persona perjudicada" o pel "seu representant legal"

Efe
2 min
Joan Froilà abandona l'hospital / EFE

MadridLa titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sòria ha arxivat, provisionalment, el procés obert a Jaime de Marichalar per l'accident de la finca familiar de Garray, a Soria, en què va resultar ferit el seu fill i nét del rei, Felip Joan Froilà.

Així ho han informat aquest dimecres fonts jurídiques, que han assenyalat que la jutgessa ha ordenat l'arxivament del procediment en no apreciar imprudència greu en els fets, succeïts el passat dia 9, quan Froilà, de 13 anys, es va disparar un tret al peu mentre feia pràctiques de tir al costat del seu pare.

En la interlocutòria, la jutgessa explica que els fets, "si bé poden ser constitutius d'una falta comesa per imprudència, estan sotmesos al règim de denúncia prèvia de la persona perjudicada o del seu representant legal o, si escau, del ministeri fiscal, en ser el perjudicat menor d'edat", de manera que, com que falta aquest requisit i es tracta d'una "falta privada", és procedent acordar l'arxivament.

El procediment, en qualsevol cas, podria ser reobert si en els pròxims sis mesos el perjudicat –el mateix Froilà–, els seus representants legals o el ministeri fiscal presentessin denúncia.

La resolució d'arxivament, a més, pot ser recorreguda en els pròxims tres dies.

Fonts de la Guàrdia Civil han assegurat que un cop arxivades les diligències penals, correspon a la Subdelegació del govern a Soria la imposició de la sanció administrativa que correspongui, previsiblement per una falta de diligència en la custòdia d'arma de foc.

Abans de proposar la sanció contra l'exmarit de la infanta Elena, la Subdelegació del govern pot sol·licitar a l'institut armat que aporti més proves sobre les circumstàncies dels fets.

stats