SOCIETAT
Societat 22/03/2011

La jutgessa imputa deu tècnics per l'accident del Pèndol

L'accident a l'atracció del Tibidabo va provocar la mort d'una noia. Un dels imputats és el responsable de coordinar el manteniment de les atraccions del parc

Redacció
2 min

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 2 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats deu tècnics per l'accident mortal de l'atracció El Pèndol, al parc d'atraccions del Tibidabo, segons que han informat fonts judicials. La jutgessa ha imputat les nou persones que sol·licitava la Fiscalia de Catalunya i n'ha afegit una desena, que és responsable de l'empresa italiana que va dissenyar l'atracció. El Pèndol va patir un accident al juliol de 2010, en què va morir una menor.



Els nous imputats són tres tècnics de manteniment de l'atracció, així com els enginyers i tècnics del parc responsables del disseny, la construcció, la instal·lació i el manteniment del Pèndol. Un dels imputats és el tècnic del parc, responsable de coordinar les accions de manteniment de les atraccions. Els restants són treballadors de les dues empreses externes que tenien encarregada la revisió de l'atracció. Un d'aquests treballadors externs és, segons fonts judicials, l'operari que amb prou feines unes hores abans de l'accident va ser avisat que l'atracció emetia sorolls estranys i es movia de forma inusual.



També hauran de declarar com a imputats els enginyers de l'empresa fabricant de l'atracció, de nacionalitat italiana, i els tècnics de l'empresa municipal Parc d'Atraccions del Tibidabo responsables del projecte per a la instal·lació del Pèndol. Altres imputacions són les dels professionals de la constructora Copisa, encarregada de les obres per a la instal·lació i cimentació de l'atracció al parc del Tibidabo.



Les imputacions de la Fiscalia es basen en l'informe pericial sobre les causes de l'accident, que indica que l'atracció va caure a causa d'un cúmul de deficiències, tant en el seu disseny i en la seva instal·lació com en el seu manteniment. Concretament, l'informe sosté que l'atracció es va desplomar per un desgast en el seu ancoratge i per la fatiga mecànica progressiva de l'acer amb el qual aquest estava construït. Segons l'opinió dels perits, l'acer seleccionat per a la fabricació de l'ancoratge de l'atracció tampoc no va ser l'adequat, ni es va aplicar correctament el morter de farciment per garantir la solidesa de l'estructura. L'informe pericial assenyala també deficiències en el manteniment de l'atracció, del qual s'encarregaven dues empreses externes que feien revisions periòdiques de la instal·lació.

stats