LA MÉTEO
Societat 27/10/2011

Dijous tapat i plujós

Les pluges s'aniran estenent al llarg del matí per tot el territori i podran ser fortes a les comarques de Girona i de Barcelona

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaLes pluges han arribat puntuals al llarg de la nit acompanyades d'unes temperatures més suaus que l'anterior, on la mínima no ha baixat dels 16 graus a la ciutat de Barcelona.

Les pluges han començat a descarregar de forma feble a molts punts de les comarques de Tarragona i de Ponent, i al llarg del matí ens farà falta agafar el paraigua, ja que s'han d'anar estenent per tot el territori.

A partir del vespre/nit, si els mapes ens donen la raó, podran ser fortes, generals, abundants i sobretot afectaran les àrees de les comarques de Girona i de Barcelona. Per aquest motiu, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que alerta de pluges que poden ser fortes o molt fortes en aquestes àrees, on poden superar els 20 litres en mitja hora.

Tot això, acompanyat d'un fort temporal marítim amb onades que podrien arribar als 3 metres. Demà divendres i fins dissabte, la situació ha de seguir i les precipitacions continuaran sent fortes, i es podran acumular en alguns observatoris més de 100 litres.

Per aquest motiu, molta precaució particularment a les zones costaneres i eviteu aparcar i passejar a prop de les rieres. Per tant, el cap de setmana es presenta inestable fins dissabte, mentre que diumenge i dilluns la situació s'aniria arreglant, el sol s'anirà imposant i les temperatures màximes tornaran a remuntar.

Al País Valencià i a les Illes Balears podrien rebre el plat fort de les pluges, centrat a partir de divendres, amb acumulacions que podrien superar els 80 litres en 12 hores sobretot a l'àrea del golf de València.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats