La Méteo
Societat 23/07/2011

Més sol que núvols i temperatures a ratlla

Tot i que no farem net del tot, el cap de setmana el passarem amb força hores de cel clar i ben poca pluja

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que hem encetat el dissabte amb cel tapat a les comarques de Girona i a les terres de l'Ebre, avui els núvols no seran tan persistents com els d'ahir i a mig matí també aquí s'hauran obert grans clarianes. De totes maneres, ni molt menys farem net del tot i a la tarda creixeran nuvolades cap al Pirineu, interior de les comarques de Girona i entorn del Montseny i fins i tot s'escaparà algun xàfec curt al Ripollès o la Garrotxa.

En tot cas, un dissabte de bon aprofitar, amb moltes hores de cel clar i, això sí, amb calor del tot moderada, amb màximes que es mouran arreu entre els 24 i 28 graus i que només s'acostaran als 30 a Ponent i al sud.

Demà diumenge els núvols guanyaran protagonisme. Al matí faran la guitza a força trams del litoral i fins i tot deixaran escapar algunes gotes a primera hora a la costa Central. A la tarda les nuvolades també tindran més entitat i els ruixats curts i dispersos podran aparèixer a qualsevol indret del Pirineu i nord de la Catalunya central.

El vent de nord també es deixarà sentir durant el cap de setmana. Ho farà a l'Empordà i a l'Ebre, especialment a l'inici i al final del dia i amb ratxes que no superaran els 50 o 60 km/h.

Diumenge les temperatures continuaran a ratlla i, de fet, no esperem que la calor d'estiu arribi a les nostres contrades abans de 5 o 6 dies.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats