LA MÉTEO
Societat 03/09/2012

Lenta recuperació dels termòmetres

Aquest dilluns notarem un ambient una mica més suau al centre del dia gràcies al sol. Es mantindrà l'ambient de finals d'estiu arreu del país

Manel Cascante
2 min
Agulles d'Amitges (Pallars Sobirà) aquest matí / Refugi d'Amitges

BarcelonaLa matinada d'aquest dilluns ha tornat a ser fresca, o fins i tot freda, a bona part del territori. S'ha pogut dormir la mar de bé a la costa, on les mínimes han baixat fins als 19 graus al barri de l'Eixample de Barcelona, 18 a Cambrils i Benicarló o 19 a Vilanova i la Geltrú. Només a la costa empordanesa, on ha continuat bufant la tramuntana, el mercuri no ha baixat dels 20 graus.

Cap a l'interior i sobretot al Pirineu, en canvi, ha fet falta una bona flassada, ja que les temperatures mínimes han estat força més baixes. A Lleida la mínima ha estat de 13 graus; a Girona, de 12, i de 10 a Manresa. Als cims del Pirineu l'ambient ha tornat a ser de tardor, tot i que amb menys glaçades que els darrers dies. Cal destacar 1 grau a la Bonaigua o 0 a Certascan.

En qualsevol cas, però, avui l'ambient serà més temperat que diumenge. El mercuri es recuperarà un parell o tres de graus a bona part del territori gràcies al sol, que brillarà amb més energia que ahir, i només es mantindran algunes nuvolades ancorades a la cara nord del Pirineu, és a dir, al nord del Principat d'Andorra, a l'extrem nord dels Pallars i l'Alta Ribagorça. A la Vall d'Aran, principalment, no es descarta algun plugim feble. A la tarda arribaran nuvolades a les comarques de Girona i punts de Barcelona, tot i que en cap cas haurem de patir per risc de pluja.

Al País Valencià gaudiran també d'un dia radiant i amb calor molt suportable. Les temperatures màximes es mouran entre els 25 i els 28 graus, com a les illes Balears, tot i que en aquest segon sector el dia serà més variable. A partir del migdia no es descarta, fins i tot, alguna gotellada o xàfec curt entre el nord de Mallorca i Menorca.

El vent avui encara serà notícia. La tramuntana, tot i que ha perdut una mica d'intensitat durant les darreres hores, encara ha assolit un cop màxim de 102 km/h al llarg de la nit a Portbou. Aquest dilluns continuarà bufant enèrgica a l'Empordà i zones properes ben bé fins al migdia. A la tarda perdrà força tot i que no desapareixerà. Compte avui si aneu a la platja. Caldrà estar molt atents a les banderes, sobretot a la costa Brava, on hi haurà entre maror i forta maror, amb mar de fons del nord arreu.

La fresca dels darrers dies donarà pas a un ambient més càlid a mesura que avanci la setmana. Si bé a partir de mitja setmana tornarà a fer calor al centre del dia, en cap cas reviurem els excessos de les darreres setmanes. També haurem d'estar pendents del risc d'alguns xàfecs breus a primeres hores del matí en alguns indrets de la costa, així com d'alguna tronada de tarda a partir de dimecres cap al Pirineu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Compartiu dades i fotografies sobre el temps que fa allà on sou amb la Méteo Social.

stats