SOCIETAT
Societat 20/02/2012

L'acusada de suplantar la identitat d'una amiga i assassinar-la nega haver-la matat

L'acusada de l'anomenat 'crim perfecte' assegura que no es va citar aquella nit amb la seva amiga. La fiscalia l'acusa d'assassinar la víctima i després impregnar-li la boca i la zona genital amb esperma per simular un crim sexual

Laura Díaz-roig
2 min
L'acusada avui en el judici. ACN

BarcelonaLa dona acusada de suplantar la identitat d'una amiga i assassinar-la ha negat avui haver estat amb ella aquella nit. En el primer dia de judici a l'Audiència de Barcelona, María Ángeles M.F. ha contestat totes les preguntes amb tranquil·litat i ha assegurat que el dia dels fets, el 19 de febrer del 2008, va anar a Saragossa a buscar les cendres de la seva mare, que havia mort feia pocs dies, i en tornar a Barcelona va anar a un centre comercial a comprar un regal i després al súper i a casa seva.

Segons la fiscalia, l'acusada, María Ángeles M.F., va citar la víctima aquella nit en un apartament, la va deixar sense sentit amb cloroform i la va ofegar amb una bossa al cap. Va voler simular un delicte sexual i va impregnar les zones genital i bucal del cadàver de la seva amiga amb esperma que havia recollit en una casa de prostitució masculina dies abans. L'acusada havia subscrit diversos contractes de préstec amb entitats bancàries a nom de la seva amiga, així com contractes d'assegurança de vida, on ella figurava com a beneficiaria en cas de mort de la víctima.

Avui, l'acusada ha assegurat que el cloroform que tenia a casa seva era per a un treball de ciències de la seva filla, i ha explicat que si van trobar una perruca a l'escenari de la mort amb ADN seu és perquè la víctima li va demanar que l'hi deixés feia un temps. Ha destacat que en tenia moltes, perquè les utilitzava per a jocs sexuals.

A més, no ha reconegut cap de les signatures dels préstecs i assegurances de vida que va signar en nom de la víctima ni cap de les fotografies en les quals apareix entrant a les sucursals bancàries. La seva advocada ha volgut demostrar amb l'interrogatori que l'acusada tenia un gran poder adquisitiu –un bon sou, herència i immobles– i que, per tant, no tenia cap necessitat de matar la seva amiga per diners.

stats