De l'amenaça de ser desnonat a guanyar 125.000 euros

José García va comprar un dècim del segon premi de la loteria de Nadal al bar Tresols de Gavà, que els havia adquirit a l'administració de la Rambla Just Oliveras de l'Hospitalet de Llobregat

En José García té 54 anys. Fa set mesos que es va quedar sense feina i quatre que no podia pagar la hipoteca d'uns 600 euros al mes. Havia rebut diversos avisos del banc i sobre seu queia l'amenaça d'un avís de desnonament, ja que li quedaven per pagar 80.000 euros. Un dècim del número 92.845, premiat amb 125.000 euros, ho impedirà.

S'ho va pensar molt a l'hora de comprar-lo perquè només tenia com a ingressos els 600 euros que cobrava d'atur. "Estàvem seguint el sorteig al bar i dos companys han començat a cridar i a dir que ens havia tocat", ha explicat. La seva reacció ha sigut plorar, seguir plorant i "plorar encara una mica més". "Ho veus sempre a la televisió i sempre penses a mi això no em pot passar", deia amb els ulls plorosos.

El número l'ha comprat al bar Tresols, ubicat a Gavà, un bar similar a l'establiment on s'ha ambientat l'anunci de la rifa de nadal. El seu propietari és el Santi Noguera. Ell mateix havia escollit el número del qual s'havia quedat una vintena de sèries. El va comprar a l'administració de l'Hospitalet de Llobregat que ha repartit un total de 65 milions d'euros. El Santi també s'havia quedat dos números que li serviran per eixugar la hipoteca de 160.000 euros que arrossegava.

El seu pare amb llàgrimes als ulls no podia deixar d'abraçar-lo. "Ja està papa, ara ja podem respirar" , li deia. "El que més il.lusió m'ha fet –insistia– és haver portat la sort a gent que realment passava per un moment complicat, com el José".