Societat 03/05/2014

L'embolic de la no-expulsió de Marta Afuera de la PAH de Girona i Salt

L'entitat la ratifica com a portaveu i assegura que era fals que l'haguessin apartat. Segons un comunicat d'aquest dissabte, la notícia de la falsa expulsió va ser difosa per una membre de la plataforma per enemistat personal

Acn
2 min

GironaL'assemblea de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona i Salt ha ratificat Marta Afuera com a portaveu per una àmplia majoria. La PAH assegura que és fals que "mai s'hagués expulsat" Afuera, tot i que reconeix que es va obrir un procés de debat.

La PAH de Girona demana "respecte" per la decisió i argumenten que la portaveu es va apartar voluntàriament del lideratge del moviment perquè necessitava "un recés" temporal. L'entitat argumenta que s'han difós "falsedats, injúries i calúmnies" per tacar la imatge de la portaveu per enemistats personals.

Segons la PAH de Girona i Salt, el comunicat breu que suposadament va enviar l'assemblea de PAH catalanes en què anunciava que s'havia decidit expulsar Afuera era fals. Segons exposen, per enemistat personal, una de les integrants de la PAH el va fer arribar als mitjans de comunicació des del seu compte personal, sense tenir el vistiplau de l'assemblea de les plataformes catalanes.

La PAH de Girona i Salt admet que hi ha hagut tensions internes i que es va obrir un procés de reflexió després de viure situacions molt complexes en els darrers temps, com tot el procés que va culminar amb el desallotjament del bloc de Salt. Aquest desgast, exposa la PAH, va provocar també que la portaveu Marta Afuera optés per deixar temporalment el lideratge del moviment per "recuperar-se de la pressió i la lluita intensa".

Un cop passat un temps, i quan ella ha volgut tornar a assumir les funcions de portaveu, l'assemblea d'aquest divendres l'ha ratificat. En total, a l'assemblea hi havia 149 persones. N'hi va haver 142 que van votar a favor de la decisió i una que es va abstenir, i sis més que es mostraven en desacord durant el debat van marxar abans de votar.

stats