SOCIETAT
Societat 13/05/2011

Un mort i un ferit greu en l'esfondrament parcial d'un edifici a Santa Coloma de Gramenet

Una placa d'uns tres metres quadrats del sostre de la tercera planta de l'immoble s'ha col·lapsat i ha provocat danys a tot l'edifici. Una dona de 83 anys ha mort en quedar atrapada al primer pis. La resta de veïns han estat desallotjats. Un tècnic municipal diu que les bigues podrien estar podrides per la humitat

Thaïs Gutiérrez
1 min
Santa Coloma 2

Santa Coloma de GramenetL'àvia que havia quedat atrapada a l'edifici esfondrat parcialment aquest matí a Santa Coloma de Gramenet ha mort. Els Bombers han trobat el cos sense vida poc abans de les 11 del matí. La dona tenia 83 anys i vivia sola al primer pis de l'edifici. Una altra persona que vivia al tercer pis ha resultat ferida greu i l'han ingressat a l'hospital de Can Ruti.

L'esfondrament s'ha produït a les 6.20 hores en un edifici de quatre plantes situat al carrer Irlanda, cantonada amb el carrer Jacint Verdaguer. Per causes que encara es desconeixen, un tros d'uns tres metres quadrats de superfície del sostre del tercer pis s'ha desprès.

Humitat

Un tècnic municipal ha apuntat que podria ser que les bigues estiguessin podrides a causa de la humitat i que no s'hagués detectat el perill per l'existència d'un sostre fals.

El col·lapse del sostre ha provocat danys a la resta de l'edifici, que es va construir als anys 60, segons fonts del consistori. Dotze dotacions que han enviat els Bombers han treballat per treure la runa del lloc i rescatar la dona de 83 anys. Els altres veïns de l'immoble han estat desallotjats. Tres dotacions del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

Un soroll molt fort

Diversos veïns han apuntat que la humitat era habitual en el bloc sinistrat, cosa que avala la tesi del tècnic municipal. El responsable del bar de sota el bloc, Jesús Rondán, ha explicat que a les 6.20 del matí han sentit un soroll molt fort i ha començat a sortir pols de la finestra interior. Hi havia una dotzena de clients a l'establiment.

stats