Societat 17/03/2014

L'esport inclou

Quatre escoles participen en una iniciativa que pretén sensibilitzar l'alumnat envers la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat

Ara
1 min

BarcelonaUns 200 alumnes de quatre escoles participen aquest curs a 'L'esport inclou', una iniciativa que pretén sensibilitzar l'alumnat envers les possibilitats de pràctica esportiva de les persones amb discapacitat. Més enllà de conèixer esports com la 'boccia' o el bàsquet amb cadira de rodes, els nens i nenes participants viuen de primera mà com és el bàsquet a cegues o quina dificultat suposa moure's en una cadira de rodes. Es busca, doncs, que els alumnes prenguin consciència del que suposa l'esport per a persones amb discapacitat, així com promoure'n la inclusió.

El programa, que ja existia l'any passat i que es preveu que arribi cada cop a més escoles, forma part d'un programa més ampli d'activitats esportives organitzat per l'Institut Barcelona Esports amb el nom de 'L'escola fa esport a la ciutat'. El seu objectiu és potenciar la pràctica esportiva a les escoles. Entre les disciplines que inclou el programa hi ha la formació en valors, la pràctica d'esports com la gimnàstica, l'handbol, l'hoquei, el judo, el corfbol, el waterpolo, l'esgrima, els escacs, l'escalada, el tamborí –que és un esport de pilota que s'està introduint–, el rugbi, el vòlei, el rem o el beisbol, entre altres. També dansa o circ, i activitats adreçades a potenciar la solidaritat, el treball en equip i l'esforç.

stats