IMMIGRACIÓ
Societat 27/02/2011

L'Estat no pagarà els informes d'arrelament de la Generalitat

L'Estat no preveu cap partida pressupostària pels informes d'arrelament que, segons el nou reglament d'Estrangeria, haurà de fer la Generalitat. Terrón manté que els informes no representen una càrrega extraordinària

Acn
2 min

MadridL'Estat no transferirà al Govern cap partida addicional de diners per fer els informes d'arrelament contemplats al nou reglament d'Estrangeria, contràriament al que reclama el conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, que es va queixar el passat 22 de febrer del fet que l'Estat no hagi previst cap partida pressupostària per a la gestió de "milers d'expedients"."Estem cansats de pagar sempre", va argumentar el conseller de Benestar Social i Família. El nou reglament d'Estrangeria, que encara no ha estat aprovat, diu que les comunitats autònomes són les responsables d'elaborar els informes, i estableix un període màxim de 15 dies per elaborar-los.

La secretària d'Estat d'Immigració, Anna Terrón, manté que els informes no representen una càrrega extraordinària de feina perquè a hores d'ara ja els estan elaborant els ajuntaments i que l'únic que permet és que les autonomies decideixin si volen fer els informes o volen que els segueixin fent els ajuntaments. A més argumenta que la càrrega de feina no augmenta, ja que els informes que s'han de fer es redueixen a mesura que ho fan les entrades d'immigrants.

Pel que fa a les demandes dels ajuntaments de Badalona, L'Hospitalet, Salt, Vic i Tortosa que volen que els informes siguin vinculants, Terrón també recorda als municipis que aquests informes no poden ser vinculants, sinó que només valoren el grau d'integració perquè l'Estat el tingui en compte a l'hora de donar o no la residència. Ha dit que "no es pot donar a un ajuntament la capacitat de determinar qui pot residir a l'Estat". "No sé si als ciutadans de Tarragona els semblaria bé que els senyors de Lorca decidissin qui pot estar a la seva ciutat", explica.

Terrón també ha apuntat que el govern de la Generalitat està fent els deures en matèria d'immigració. "És una comunitat autònoma amb la què treballem bé i de moment no hi ha hagut cap canvi en relació al que passava abans, i haurem de deixar el temps prudencial raonable per veure com evoluciona això", ha sentenciat.

stats