La méteo
Societat 17/09/2011

De l'estiu a la tardor en poques hores

A mesura que avanci el cap de setmana el sol i la xafogor aniran deixant pas als núvols, el vent i la pluja

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que hem encetat el dissabte amb força núvols a les comarques gironines, ara mateix res fa intuir el canvi de temps que tindrem aquest cap de setmana. De fet, fins a primera hora de la tarda continuarem gaudint de molt més sol que no pas núvols i de temperatures que mantindran el to estiuenc arreu del país. Potser sí que avui les màximes quedaran una mica més curtes que les d'ahir, però la xafogor serà altre cop molt marcada prop de la costa.

A la tarda, però, creixeran nuvolades i s'escaparan ja els primers xàfecs, curts i dispersos, a força comarques interiors. En tot cas, serà de nit i matinada que les pluges es faran més intenses i continuades alhora que es concentraran bàsicament a la meitat oriental de Catalunya.

Diumenge també s'haurà d'obrir el paraigua en aquest sector, especialment durant el matí. L'altra cara de la moneda la trobarem cap a Ponent i al sud, on la segona meitat del cap de setmana la passaran sense pluja i amb moltes hores de cel clar. Al País Valencià també quedaran força al marge d'aquests xàfecs però no passarà el mateix a les Illes i el diumenge serà passat per aigua a Mallorca i Menorca. Això sí, el descens tèrmic es deixarà sentir arreu i demà també es farà evident allà on s'imposi el sol.

L'entrada de vent de nord, que als dos extrems del país ja es començarà a notar de matinada, ens deixarà un diumenge amb ratxes de més de 80 km/h a l'Empordà i a l'Ebre. La tramuntana també bufarà amb intensitat a les cotes altes del Pirineu i el mestral -sobretot a partir de migdia- també farà la guitza al camp de Tarragona i al Pla de Lleida.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats