Societat 27/05/2014

El nou pla per al dret a l'habitatge concedirà ajuts a 210.000 famílies en quatre anys

El conseller Santi Vila posa l'accent en les accions socials del pla, que també inclourà mesures d'estímul al sector de la construcció. El Govern invertirà 258 milions en quatre anys per evitar l'exclusió en l'accés a l'habitatge

Joan Serra
2 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts al migdia el decret que fa possible el nou pla per al dret a l'habitatge, que tindrà una vigència de quatre anys. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha apuntat que el pla té dos objectius: evitar l'exclusió de les famílies en l'accés a l'habitatge i introduir mesures d'estímul al sector de la construcció per generar ocupació. Vila ha subratllat que s'invertiran 258 milions d'euros en quatre anys -58 milions aquest any- per facilitar l'accés i el manteniment de l'habitatge. El conseller ha afirmat que 210.000 famílies rebran ajuts del Govern. Només 32 milions de la inversió corresponen a aportacions de l'Estat. "És un pla complementat per l'Estat, i no al revés", ha apuntat Vila.

La iniciativa de la Generalitat inclou concedir ajuts al lloguer o per complementar el pagament de quotes hipotecàries, facilitar l'accés a l'habitatge de lloguer assequible i incentivar l'entrada al mercat de pisos que ara estan buits. Vila ha subratllat que durant aquest 2014 es concediran 8.000 prestacions urgents per evitar desnonaments i 20.000 ajuts per pagar el lloguer. El conseller també ha recordat que la mitjana del preu del lloguer del parc públic d'habitatge s'ha reduït fins a la forquilla d'entre 175 i 250 euros al mes. El Govern pretén firmar aquest juny amb el Sareb -banc dolent- un conveni per incorporar 600 habitatges al parc de lloguer.

Pel que fa a l'altre gran objectiu del pla, les mesures per incentivar l'activitat al sector de la construcció, el conseller de Territori ha apuntat que les accions del Govern serviran per afavorir àmbits com el de la rehabilitació d'edificis. "Hem d'aprendre les lliçons d'una dècada expansiva. Aquest no és el nostre model", ha comentat Vila, que ha xifrat en 220 milions d'euros en quatre anys la bateria de mesures a inversió en aquest capítol.

stats