SOCIETAT

El govern espanyol taparà els senyals de 110 km/h amb un altre adhesiu

Foment creu que és més pràctic posar un segon adhesiu que desenganxar els que va posar el març. Tot plegat haurà costat 460.000 euros

Al senyal original hi posa 120, després hi van col·locar un adhesiu amb el rètol 110 i ara n'hi posaran un altre al damunt amb la xifra novament de 120. Tot plegat haurà costat 460.000 euros. El govern espanyol ha decidit tornar a enganxar adhesius sobre els que ja va posar fa quatre mesos de 110 , quan va limitar les autopistes amb l'objectiu d'estalviar energia. Foment troba més fàcil posar nous adhesius que intentar desenganxar els que ja hi ha.

La tornada a l'anterior límit de 120 km / h, que es començarà a aplicar a partir de l'1 de juliol, tindrà un cost similar que el canvi de les 6.150 senyals de 11.300 quilòmetres d'autovies i autopistes que es va realitzar al març, uns 230.000 euros , segons ha informat el Ministeri de Foment.

En aquesta ocasió , el canvi de senyals coincideix amb l'operació sortida pel començament de les vacances d'estiu. Un cop es fabriquin els nous adhesius , s'aniran col·locant.

La limitació de la velocitat màxima va ser la mesura més polèmica del pla d'estalvi d'energia aprovat pel govern espanyol març passat amb l'objectiu de reduir la factura energètica després de l'increment del cru pels conflictes en diversos països del nord d'Àfrica.

Segons el govern espanyol, la reducció del límit de velocitat ha permès estalviar uns 450 milions d' euros en els mesos de la seva vigència i ha servit per conscienciar els ciutadans sobre la importància de l'estalvi d'energia.