Societat 29/04/2016

A presó dos lladres especialitzats a robar cases de botiguers xinesos i pakistanesos

Els Mossos d'Esquadra els atribueixen 11 robatoris en pisos de l'àrea metropolitana de Barcelona

Ara
1 min
Alguns objectes recuperats en el registre als domicilis dels detinguts

BarcelonaEl jutge ha enviat provisionalment a la presó dos presumptes lladres que s'haurien especialitzat, segons els Mossos d'Esquadra, a assaltar pisos de botiguers xinesos i pakistanesos a l'àrea metropolitana de Barcelona. Els responsabilitzen almenys d'11 robatoris.

Segons la policia catalana, els dos detinguts seguien les víctimes fins a conèixer al detall tots els seus moviments. Es desplaçaven fins a diferents localitats catalanes per escollir les víctimes i els ontrolaven els horaris i les rutines per poder assaltar casa seva quan no hi fossin.

Els Mossos d'Esquadra van començar a estirar del fil a partir d'un robatori a casa d'una dona a Cornellà de Llobregat, a principis de febrer. Sospiten que podrien haver comès una desena més d'assalts a Martorell, Granollers, la Llagosta i Terrassa que els haurien servit per embutxacar-se un botí de 50.000 euros, entre diners en metàl·lic, joies, aparells electrònics i articles de luxe que haurien robat a les cases assaltades.

Dijous de la setmana passada, la policia va detenir els dos homes, veïns de Mataró, d'entre 32 i 45 anys. Quan van registrar casa seva, van recuperar prop de 35.000 euros, a banda de joies, rellotges de gamma alta, bosses de mà de luxe o aparells electrònics. També van trobar alguns jocs de claus que haurien fet servir per forçar els panys dels domicilis assaltats.

Segons els Mossos d'Esquadra, el grup feia almenys dos anys que estava actiu i havia robat també en altres punts de la geografia catalana, com ara a Tarragona o a Lloret de Mar. Un dels arrestats enviava els diners robats a Algèria, el seu país d'origen, per invertir-los en la reforma d'una casa.

stats