Publicitat
Publicitat

Les llars d'infants municipals de Barcelona faran vaga els dies 8, 9 i 10 de maig

Protesten contra l'externalització de centres, l'augment de ràtios  i la reducció d'hores de suport

Els treballadors de les 92 llars d'infants municipals de Barcelona han acordat fer vaga els pròxims dies 8, 9 i 10 de maig. En una assemblea celebrada ahir, el Col·lectiu de Mestres de les Escoles Bressol Municipals i Serveis Complementaris de l'Ajuntament de Barcelona va adoptar la decisió per majoria i la setmana que ve s'informarà les famílies.

En un comunicat, el Col·lectiu informa que s'ha demanat al consistori que retiri el projecte d'externalització de les llard d'infants, l'augment de ràtios i la reducció de les hores de suport, i afirma que ho ha fet "durant mesos i sense resposta". Expliquen que han presentat més de 25.000 firmes que el "mateix Ajuntament ha ignorat" .

Arribats a aquest punt, "i davant l'actitud tancada de l'Ajuntament", el Col·lectiu es va reunir ahir en assemblea, en la qual es va aprovar en una votació secreta convocar una vaga de tres dies.

Abans de la vaga, els treballadors estan convocats a una nova assemblea, el dia 3 de maig, per posar en comú accions de protesta amb vista a l'aturada. La convocatòria de la vaga ja ha sigut sol·licitada oficialment davant la delegació a Barcelona del departament de Treball de la Generalitat, que ha citat per al dia 2 de maig les parts per iniciar els tràmits.

Més continguts de