LLEI ANTITABAC
Societat 10/02/2011

La Junta d'Andalusia tancarà aquesta tarda el restaurant de Marbella que permetia fumar

El "tancament provisional" de l'Asador de Guadalmina, a Marbella (Màlaga), es produeix després que el seu propietari s'hagi negat a complir la llei antitabac

Efe
1 min

Marbella p { margin-bottom: 0.21cm; } Aquesta tarda, un inspector anirà al restaurant i lliurarà al seu propietari "una resolució provisional de tancament del local", segons ha explicat en roda de premsa la consellera de Salut de la Junta d'Andalusia, María Jesús Montero.

Si el propietari del restaurant rebel no acata la resolució, es precintaran les instal·lacions amb l'ajuda de les forces de seguretat de l'Estat.

Segons Montero, l'establiment romandrà tancat fins que el propietari, que disposa d'un període de dos mesos per presentar al·legacions, aboni la multa de 145.000 euros. Si canvia d'actitud i accedeix a complir la llei, no es procedirà al tancament cautelar.

Però si al final d'aquest període el restaurant segueix sense complir la llei antitabac i insisteix a permetre fumar en el seu local, la conselleria de Salut presentarà una denúncia contra l'amo en els tribunals i demanarà que es mantingui el tancament cautelar. "Salut va actuar de bona fe pensant que el propietari actuaria en conseqüència", va dir la consellera de Salut, que va afegir que davant la negativa a complir la llei, s'ha decidit tancar el local. Montero ha criticat que el propietari estigui fent "ostentació de la seva negativa a tancar el restaurant i això és una crida a la insubmissió", ha dit.

Una cerveseria de Cabra (Còrdova) també manté una actitud semblant perquè es nega a complir la llei i té un expedient obert, tot i que encara no s'ha plantejat el tancament cautelar.

stats