Llei antitabac
Societat 02/01/2011

Com denunciar els infractors de la llei antitabac, en tres clics

Organitzacions de consumidors i contràries al tabac posen formularis per facilitar les queixes

S. Sabaté
1 min
Fumar

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } L'organització de consumidors FACUA s'ha posat en marxa ràpidament per fer complir la llei antitabac que ha entrat avui en funcionament. L'entitat ofereix un espai al seu web en què permet als usuaris denunciar els casos. Es poden presentar les queixes tant d'establiments on es permeti als clients fumar, com d'aquells en què siguin els mateixos treballadors els que fumin.

Les dades que s'introdueixin arribaran a l'entitat, que les tramitarà a les autoritats competents. També sol·licitaran que es facin inspeccions en aquests establiments per verificar si existeixen irregularitats. Aquestes denúncies arribaran de manera anònima al propietari del local.

FACUA demana als responsables de locals d'hoteleria que assumeixin la normativa i la facin complir. Recorden que els fumadors han de ser comprensius amb aquestes restriccions.

D'altra banda, el portal nofumadores.org dóna la possibilitat d'omplir un formulari de denúncia, al mateix temps que recullen tot d'informació d'interès sobre la llei i la seva aplicació.

stats