SALUT
Societat 22/01/2011

Cops de puny i ganivetades per la llei del tabac

La nova norma provoca ferits en dos enfrontaments a Andalusia, un atac amb navalla contra un client d'un bar i un altre a cops contra dos policies municipals

Redacció
2 min

Granada / Vélez-MálagaPassada l'onada de cafeteries i restaurants insubmisos a la llei del tabac i quan establiments rebels, com ara el de Mollerussa, ja han claudicat, arriben els enfrontaments personals entre clients dels bars o de clients contra policies que intenten fer complir la nova norma, que impedeix fumar en tot establiment públic.

Els dos casos coneguts fins ara han estat a Andalusia. L'últim va ser aquest divendres a la nit, a Vélez-Màlaga. Dos policies locals van resultar ferits quan tres clients d'un bar els van atacar a cops perquè s'enduien detingut un altre home, un individu que s'havia negat a deixar de fumar quan els agents li ho havien ordenat. L'home també es negava a identificar-se i havia escridassat els policies dins del local. "El que heu de fer és anar a buscar droga. Preneu-vos el cafè i us n'aneu al carrer, que l'únic que faig és fumar-me una cigarreta. Fumo perquè em dóna la gana", els havia dit, segons informa l'agència Efe.

Després de dir-los que si volien veure el seu DNI, com els agents li demanaven, l'haurien de detenir –"em porteu on vulgueu, però no us ensenyaré el carnet perquè estigui fumant"–, els policies li van prendre la paraula. Però quan se l'enduien tres homes més els van atacar.

Segons la nota difosa per l'ajuntament, un dels agents va rebre un fort cop de puny a la cara i l'altre cops a tot el cos. Un dels municipals va haver de ser atès a l'hospital comarcal.

I aquest dissabte també s'ha sabut que el cap de setmana passat un incident per la prohibició de fumar va acabar a ganivetades a Albolote, a la província de Granada. En aquest cas, un client que fumava va ser reconvingut diverses vegades per la cambrera i l'home va fer el gest de tirar-li un tamboret. Tres nois van evitar-ho i van aconseguir que l'home apagués la cigarreta, segons publica aquest dissabte el diari Ideal Després, però, els va esperar al carrer i els va increpar. Al final, el fumador i un altre dels joves van treure cada un una navalla i es van atacar mútuament. Un va acabar amb una ferida a la mà i l'altre va necessitar que li cosissin un tall a la cuixa. La Guàrdia Civil els va detenir al centre sanitari on van acudir.

stats