SENSIBILITAT DE LA PAERIA
Societat 21/12/2010

Lleida atendrà els ciutadans en llenguatge de signes

Serà el primer municipi de l'Estat a oferir el servei gratuït d'intèrpret, que es posarà en pràctica abans de finals d'any. La iniciativa facilitarà l'accés de les persones amb discapacitats auditives a la informació municipal

Efe
1 min

LleidaL'Ajuntament de Lleida iniciarà aquest mes de desembre un nou servei gratuït d'intèrpret de llenguatge dels signes per a persones sordes, convertint-se així en el primer municipi de l'Estat a oferir aquest recurs municipal. El servei, gestionat per la regidoria de Serveis Personals i Salut Pública, el prestaran dos intèrprets en llengua de signes contractades per la Paeria per un període inicial de sis mesos.

El nou servei municipal estarà disponible tant per a les persones sordes i cegues que necessitin un intèrpret a títol individual com per a les entitats de la ciutat que ho sol·licitin. Estarà obert també als professionals de l'administració local –com serveis socials o Guàrdia Urbana– que ho requereixin en tractar amb persones amb problemes auditius. L'objectiu d'aquesta iniciativa, pionera a l'Estat, segons la Paeria, és aconseguir la plena participació i integració a la societat de les persones sordes, ajudant-les a superar les barreres comunicatives i a arribar de forma igualitària a la informació i als serveis municipals.

Els interessats podran sol·licitar aquest servei a través del telèfon de l'Àrea de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament (973 700 374) o d'internet, omplint una petició a la pàgina web de la regidoria de Serveis Personals i Salut Pública.

stats