Societat 12/10/2011

Detenen tres joves per arrencar el bust de Companys a Lleida

La policia ja ha recuperat l'escultura. L'Ajuntament l'arreglarà abans de dissabte perquè s'ha de celebrar un homenatge al president afusellat

Acn
1 min
El monument a Lluís Companys a Lleida

LleidaLa Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut tres joves que han estat atrapats in fraganti quan robaven el bust del president de la Generalitat Lluís Companys, que prèviament havien arrencat d'un monument instal·lat a l'avinguda dedicada a aquest dirigent republicà.

Fonts d'aquest cos de seguretat han informat que els joves van ser interceptats aquest dimecres per una patrulla mentre transportaven el bust a l'interior d'un vehicle.

El bust ha quedat en mans de la Guàrdia Urbana a l'espera que, en les pròximes hores, puguin lliurar-lo als responsables municipals de patrimoni perquè procedeixin a la seva recol·locació.

Els brètols van arrencar el bust amb el cap de l'expresident republicà de la Generalitat, Lluís Companys. Segons fonts d'ERC a Lleida, l'acte vandàlic hauria tingut lloc a primera hora del matí de dimecres, ja que ben aviat agents de la Guàrdia Urbana s'han trobat el monument malmès. Properament, es repararà el monument per tal de poder portar a terme amb normalitat l'homenatge a l'expresident afusellat el pròxim dissabte amb motiu del 71è aniversari de la seva mort.

stats