Societat 11/03/2011

Una llevantada deixarà demà pluges de fins a 100 litres per metre quadrat a la costa

La pluja durarà des d'aquesta nit fins demà al vespre i les quantitats més importants s'acumularan a les comarques de Girona

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaUna borrasca de llevant farà ploure amb ganes a partir d'aquest vespre. A mesura que avanci la nit els ruixats s'aniran estenent de sud a nord i demà el dia ja començarà amb pluja arreu. Els últims mapes del temps apunten que els xàfecs més abundants s'acumularan a les comarques de Girona, i és en tot aquest grup de comarques, al Bages, a Osona, al Vallès Oriental i al Vallès Occidental on Meteocat veu més probable que les precipitacions puguin superar al final del dia els 100 litres per metre quadrat. Les pluges, però, seran molt abundants a tota la franja litoral i afectaran pràcticament tot el territori.

La borrasca es començaria allunyar també de sud a nord a la tarda, però encara demà al vespre és probable que els ruixats afectin moltes comarques de Girona, del Pirineu i algunes de la costa central. Diumenge en canvi seria un dia totalment oposat, amb moltes més clarianes i només amb algun ruixat aïllat al Pirineu de Lleida.

Les nevades seran importants a muntanya però no nevarà a les valls, només ho farà partir dels 1.700 metres, a les cotes altes del Pirineu la nevada serà important i acumularà gruixos de més de 50 centímetres.

Meteocat també té activa una alerta per forta alteració marítima, especialment a la Costa Brava, on el temporal podrà generar onades de més de 2,5 metres.

Davant de les previsions algunes entitats estan començant a optar per ajornar actes del cap de setmana: és el cas per exemple del Carnestoltes del barri del Raval de Barcelona, que ha quedat ajornat fins al dia 26 de març.

stats