Successos
Societat 08/01/2012

En llibertat el caçador que ha mort accidentalment un jove a Maià de Montcal

L'home, de 61 anys, està acusat d'homicidi imprudent

Sònia Sánchez
2 min
Senglar

BarcelonaEl caçador que ha mort aquest matí un jove de 23 anys en disparar-li un tret, pensant que era un porc senglar, ha estat deixat en llibertat a la tarda després de prestar declaració davant els Mossos d'Esquadra.

L'home, de 61 anys i veí de Besalú, formava part d'una batuda de caça del senglar i, poc després de les nou del matí d'aquest diumenge, ha disparat un tret que ha impactat en una persona aliena a la batuda que era darrere uns matolls.

El caçador ha estat detingut per homicidi imprudent i posat en llibertat a primera hora de la tarda. La víctima, un veí de Figueres de 24 anys, estava recollint matolls de boix i fruites del bosc.

Un empresari de Besalú

Els mateixos membres del grup han alertat els Mossos d'Esquadra després del tràgic accident, que ha passat al voltant de dos quarts de deu del matí. Els fets s'han produït a la zona nord del Clot de Can Travé en direcció a la Mare de Déu del Món, en un indret amb una densa quantitat de sotabosc.

L'alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, ha explicat que el caçador és un empresari del ram de la construcció molt conegut a Besalú, informa l'ACN. Segons l'alcalde, el caçador ha disparat un tret accidentalment amb la desgràcia que ha mort el jove, de nacionalitat marroquina, que recollia matolls de boix i fruites del bosc acompanyat de dues persones més. Els Mossos d'Esquadra han explicat que els dos companys de la víctima han fugit del lloc dels fets.

El detingut, Joan B.S., de 61 anys, tenia permís d'armes, totes les autoritzacions corresponents i ha donat negatiu en el test d'alcoholèmia. Ara, el jutge haurà de decidir si li imputa un delicte d'homicidi imprudent per haver disparat sense veure clarament la presa.

stats