En llibertat amb càrrecs el militar que va entrar amb munició a la Sagrada Família

El jutge el continuarà investigant per tinença il·lícita d'armes

Un jutge de Barcelona ha deixat en llibertat amb càrrecs el militar francès arrestat diumenge després d' intentar entrar a la Sagrada Família amb cartutxos d'arma a la motxilla. Tant el Govern com el ministeri de l'Interior ja van descartar qualsevol vinculació terrorista de l'home, que va explicar que s'havia deixat la munició a la bossa per un descuit.

El magistrat l'ha interrogat aquest dimarts al matí i després d'escoltar les seves explicacions l'ha deixat en llibertat amb càrrecs, tot i que l'obliga a comparèixer periòdicament davant de les autoritats judicials en el punt més pròxim a la seva residència habitual. De moment el jutge el continuarà investigant per tinença il·lícita d'armes.

Les alarmes es van disparar diumenge a la tarda quan els vigilants del control de seguretat del temple van detectar dins d'una motxilla, amb l'escàner de rajos X, cinc carregadors de pistola plens de bales. Els vigilants van aturar l'home que portava la motxilla i van avisar els Mossos d'Esquadra, que més tard van comprovar que a l'interior del cotxe del mateix home —aparcat a pocs metres del temple— hi havia una arma. Tot i així, l'home no es va alterar i va manifestar que era membre de l'exèrcit francès, cosa que s'ha pogut confirmar. Va atribuir a un descuit el fet de portar els carregadors a la bossa.

Més continguts de