Societat 30/08/2012

Es lliura a la policia un altre membre de la banda de contraban de tabac vinculada a Ausàs

El sospitós, que viu a Andorra, sabia que els Mossos el buscaven, i aquest dijous s'ha presentat a la comissaria de la Seu d'Urgell

Ara
2 min

BarcelonaNou detingut pel cas de la xarxa de contraban en la qual està implicat l'exconseller de Governació Jordi Ausàs. Es tracta d'un altre presumpte membre de la banda, que s'ha lliurat aquest dijous a la comissaria de la Seu d'Urgell, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Es tracta d'un veí d'Andorra, Ramon V., que sabia que era buscat per la policia i que ha decidit lliurar-se per consell del seu advocat. De fet, les càmeres de televisió l'han filmat en arribar, tot sol, a la comissaria, segons les imatges que s'han vist al canal 3/24 de Televisió de Catalunya.

L'individu ha quedat detingut i se li imputa un delicte de contraban. En les pròximes hores se li prendrà declaració i passarà a disposició judicial.

L'operació policial que va destapar el cas el més de juliol va portar a la detenció de set persones, incloent-hi l'exconseller i exalcalde de la Seu d'Urgell, a casa del qual es va trobar tabac per valor d'uns 14.000 euros. El magatzem de la banda, però, era en un garatge propietat d'un altre implicat.

L'exconseller va arribar a passar uns dies a la presó, durant un cap de setmana, mentre es feien les gestions per pagar la fiança de 145.000 euros que li exigia la jutge. El cas continua obert i en investigació, i l'exconseller i altres implicats estan en llibertat provisional sota fiança.

Tot i els indicis que va trobar la jutge en les proves reunides per la policia −que té imatges d'Ausàs carregant paquets de tabac al garatge on se centralitzava el moviment de la banda−, l'exconseller ha negat que hi tingui cap relació. En canvi, el fiscal del cas va explicar en declaracions als mitjans de comunicació que Ausàs anava molt sovint al magatzem del grup a recollir material, suposadament per revendre'l.

stats