Societat 16/02/2012

Recoder, sobre el corredor pirinenc: "Que la ministra no intenti quedar bé amb tothom perquè prendrà mal"

El conseller de Territori lamenta a RAC1 la decisió del govern espanyol de reactivar el corredor ferroviari central per Osca i equiparar-lo amb el mediterrani

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha lamentat en una entrevista a RAC1 la decisió del ministeri de Foment d'equiparar el corredor ferroviari central pels Pirineus amb el corredor mediterrani –la unió ferroviària amb França passant per Catalunya. La ministra Ana Pastor va anunciar aquest dimecres que el govern espanyol demanarà a Brussel·les que el corredor ferroviari central transpirinenc per Osca sigui un eix prioritari per evitar "una Espanya asimètrica". La decisió, va dir, no afectarà el traçat ni les inversions del corredor mediterrani.

"Si resulta que dilluns [la ministra] vol quedar bé amb Catalunya i dimecres vol quedar bé amb l'Aragó, es posarà en un bon embolic, perquè no es pot quedar bé amb tothom". "Que no vagin per aquesta via perquè prendran mal", ha dit Recoder.

L'anunci, que va coincidir amb el ple del Parlament, va "sorprendre" el Govern i tots els partits catalans, incloent-hi el PP de Catalunya, segons ha revelat el conseller. El titular de Territori ho atribueix a les pressions que s'han fet des de l'Aragó, "algunes, irades", des que Brussel·les va apostar pel corredor mediterrani.

"És un greu error que ens preocupa, i molt", ha insistit Recoder. "Els polítics han de decidir, i en un moment de vaques magres s'ha de transmetre un missatge de seriositat i de criteri".

També ha afegit que l'anunci "no anirà absolutament enlloc". Aquest dimecres ja va dir que l'obra és "faraònica" i que la UE "no l'endendrà".

Lluís Recoder també ha demanat a la societat civil que reaccioni per evitar que el corredor mediterrani perdi embranzida. "Espero que es mulli", ha conclòs.

stats