SOCIETAT
Societat 29/04/2011

Londres festeja al carrer l'enllaç entre els ducs de Cambridge, Guillem i Caterina

Milers de persones s'apleguen als parcs de la ciutat per seguir la cerimònia i organitzen picnics

Acn
2 min
Gent 2

LONDRESAmpolles de cava, cervesa, banderes britàniques i molta gent. Londres viu aquest divendres una jornada festiva per celebrar el casament entre el príncep Guillem i Kate Middleton, convertits ara en ducs de Cambridge. Hyde Park ha acollit milers de monàrquics que han seguit en directe l'enllaç a través de pantalles gegants i que han organitzat picnics. Desenes de milers de persones també han seguit la rua dels recent casats pels carrers de la ciutat. "Emocionada, contenta, em sento bastant patriòtica", assegura la Charlotte des de Hyde Park, mentre brinda amb cava per la parella. "Hi ha un molt bon ambient, és molt divertit celebrar-ho amb la gent", afegeix la seva amiga Julie. Centenars de milers de persones han pogut veure la parella al balcó de Buckingham Palace. Allí, els ducs de Cambridge s'han fent un petó que ha compensat els dies d'espera de molts monàrquics per tenir l'ocasió de veure els nuvis.

Als parcs i a milers de carrers de Londres i del Regne Unit, domina un ambient de festa popular. En Martin és un londinenc que ha anat amb la família a Hyde Park, i que considera que el casament no és una despesa inútil, sinó que millora els ànims de la societat.

En dies normals, els britànics viuen immersos en els problemes de la crisi i les dures conseqüències de les retallades de despesa pública. Avui, almenys entre els cercles monàrquics, no hi havia cap altra preocupació que seguir el casament. "Per la comunitat és fantàstic, per Londres, pel Regne Unit i pel món", ha assegurat en Martin.

A la festa popular a Hyde Park, hi havia joves, avis i nens. La Catheline va néixer el 1926, igual que la reina Elisabet II. Avui, no s'ha volgut prendre el casament dels ducs de Cambridge, i amb l'ajuda dels seus fills i néts, ha viatjat fins a Londres, on ha arribat a primera hora del matí. "Estic molt i molt contenta d'haver pogut venir. Penso que aquesta serà l'última (boda) que veuré, però estic molt agraïda a la meva família per haver-ho fet possible", ha assegurat en declaracions a l'ACN.

Els mitjans de comunicació han dedicat una cobertura total a la boda, tot i que alguns diaris com 'The Guardian' han ofert un servei a la web pels republicans. La festa ha mobilitzat 5.000 policies, i ha obligat a tancar al trànsit desenes de carrers del centre de la ciutat. En alguns moments, l'excés de gent també ha forçat la policia ha redirigir els ciutadans a localitzacions diverses.

stats