Publicitat
Publicitat

El País Valencià s'emporta íntegrament el primer i el tercer premi de la Loteria del Nen

El segon premi ha estat molt repartit i ha esquitxat Moià, Manresa, Castelldefels, l'Escala i Barcelona

El País Valencià ha estat el gran afortunat de la Loteria del Nen 2017, on hi han caigut el primer i el tercer premi. En total, s'hi han repartit més de 100 milions d'euros. El segon ha estat molt repartit per moltes províncies de l'Estat i també ha esquitxat diverses poblacions catalanes.

Comprova si t'ha tocat la Loteria del NenEl primer premi ha estat pel número 8.354 i ha caigut íntegrament a la població valenciana de Torrent, concretament a l'administració número 3 que està a l'Avinguda Al Vedat. El premi està dotat amb 2 milions d'euros per sèrie i 200.000 euros per cada dècim. Aquest és primer gran premi que reparteix aquesta administració.

En total, l'administració ha venut totes les 45 sèries i ha repartit 90 milions d'euros, segons ha assegurat a l'agència EFE la gerent de l'administració María José Sanfélix. La 'Hermandad del Santo Sepulcro' d'aquesta localitat -que tenia 35 sèries- i també diversos veïns han estat els principals afortunats a qui els hi ha tocat aquest primer premi. Feia 34 anys que aquesta confraria adquiria el número 8.354 i fins ara, no els hi havia tocat mai res, només alguna vegada la devolució dels diners.

El segon premi ha estat pel número 95.379, que s'endú 750.000 euros per sèrie, 75.000 per cada dècim. Ha estat molt repartit entre 35 províncies de tot l'Estat com ara Múrcia -s'hi han venut 10 sèries-, Albacete, València, Alacant, Pontevedra o Madrid.

Aquest segon premi també ha esquitxat Catalunya, concretament, n'ha tocat una part a Moià, on se n'ha venut una sèrie per finestreta a l'administració número 1 del carrer Sant Antoni número 3. Fa 10 anys, aquesta administració també va vendre part d'un cinquè premi de la Loteria de Nadal. A l'Escala els dècims s'han venut per màquina -fins dilluns no sabran quants en total- en una benzinera situada a la Ronda dels Oficis número 5. Fa només un any que són administració oficial i aquest és el primer premi important que reparteixen.

Aquest segon premi també s'ha venut a Castelldefels, en una botiga del carrer Pompeu Fabra número 5 on, segons l'ACN, el 2012 ja va repartir part de la Grossa de Nadal; a Barcelona, en dècim per màquina en un estanc del carrer Gran de Sant Andreu 168, i a Manresa, a l'administració número 9 de l'Avinguda de les Bases de Manresa. En total, Catalunya hauria esgarrapat al voltant d'un milió d'euros.

I el tercer premi del sorteig de Reis ha estat pel número 85.073, i que està dotat amb 250.000 euros per sèrie, 25.000 per cada dècim. S'ha venut íntegrament a Benetússer, al País Valencià. En total, l'administració número 2 del carrer Juan Martínez Company ha repartit 11,25 milions d'euros, segons ha pogut saber l'agència EFE. Una comissió d'una falla i un bar d'aquesta localitat han estat dos dels afortunats d'aquest tercer premi.

El sorteig de Reis ha repartit 630 milions d'euros a tot l'estat espanyol a través de diferents premis. El sorteig ha començat a les 12 del migdia al Cercle de Belles Arts de Madrid -com l'any passat- i s'ha fet a través del sistema de bombos múltiples.

A més dels tres primers premis, també s'han fet dues extraccions de quatre xifres amb 3.500 euros per sèrie, catorze de tres xifres de 1.000 euros per sèrie i cinc extraccions de dues xifres amb 400 euros per sèrie. En el sorteig del Nen també han obtingut premi les aproximacions al primer i al segon premi, i els números que coincideixin amb les tres primeres xifres dels tres premis principals o bé amb les dues últimes xifres del primer premi. Finalment, hi ha un reintegrament de 200 euros per sèrie per als bitllets l'última xifra dels quals coincideixi amb el primer i el segon premi.

Els catalans es gasten menys de 13 euros de mitjana

Aquest any cada català s'ha gastat de mitjana menys de 13 euros en dècims del sorteig del Nen, segons ha informat a l'agència EFE Loteries i Apostes de l'Estat. Representa gairebé 4 euros menys que el que es gasta de mitjana a tot l'estat espanyol, que són quasi 17 euros. Castella i Lleó és la comunitat on els ciutadans es gasten més diners en aquest sorteig, concretament 22 euros de mitjana.

Barcelona és la demarcació que més dècims compra en el sorteig de Reis, en concret, es gasten al voltant de 13 euros per persona. A Girona i Lleida, uns 10 euros per persona, i Tarragona és la demarcació que menys juga a aquest sorteig, concretament, uns 9 euros per persona. En total, a Catalunya s'han posat a la venda gairebé 5 milions de dècims amb un valor de més de 98,4 milions d'euros.

De totes maneres, segons Loteries i Apostes de l'Estat, aquest any les vendes han pujat un 6% respecte el 2016 fins arribar als 692 milions d'euros. Canàries i Madrid són els llocs on han crescut més les vendes, entre un 11% i un 13%.

L'estadística demostra que el 0 és la terminació que 'preferida' d'aquest sorteig, ja que ha sortit 21 cops al llarg dels últims anys. Madrid és la ciutat on més vegades ha caigut el primer premi de la Loteria del Nen (41 vegades), seguida de Barcelona (35 vegades) i Bilbao (17 cops).

El 2017 en 50 imatges

Més continguts de