Societat 30/03/2011

Les ludoteques privades són ara centres de suport familiar per esquivar la normativa

La nova normativa ha fet que el propietaris d'aquests espais renunciïn majoritàriament a mantenir el nom, tot i que els centres, a mig camí entre una ludoteca i una llar d'infants, continuen amb la mateixa activitat. Els seus responsables reclamen una llei diferent per acabar amb aquest buit legal

Redacció
1 min

BarcelonaLes ludoteques privades que fins l'any passat funcionaven a Catalunya s'han convertit en centres de suport familiar, uns establiments sense cap regularització oficial on hi van nens d'entre 0 i 14 anys a passar algunes hores al dia, segons ha informat Catalunya Ràdio.

Les exigències de la nova normativa de ludoteques han fet que els propietaris d'aquests negocis renunciessin majoritàriament a mantenir aquest nom. A la pràctica, però, continuen fent la mateixa feina que abans, a mig camí entre una ludoteca i una llar d'infants. Joan Bascoñana, president de l'associació ALPIC, que agrupa una seixantena de Centres de Suport Familiar repartits per tot el país, ha reclamat a l'administració que els doti d'una normativa per acabar amb el buit legal.

Un dels objectius del decret que regula el funcionament de les ludoteques era evitar que fessin de llars d'infants camuflades, ja que moltes feien aquesta funció sense complir amb els requisits que calen per obrir un negoci com aquest.

stats