Societat 06/07/2011

Uns macacos roben la càmera a un fotògraf i es fan fotos

Els fets van passar en un parc natural d'Indonèsia, quan els animals van aprofitar el descuit de l'home per apropiar-se de l'aparell

Redacció
1 min

Els animals ja no esperen que els fotògrafs els facin fotos. Ara ja es fotografien ells mateixos. Això és el que ha passat en un parc nacional d'Indonèsia, segons publica The Guardian. Els protagonistes de les imatges són un grup de macacos de cresta negra. El fotògraf David Slater, de 46 anys, estava intentant apropar-se a les bèsties. "Es van fer amics nostres i no es mostraven absolutament gens agressius, només s'interessaven per les coses que duia a sobre", diu Slater, i afegeix que no semblaven "amenaçats" per la seva presència.

Els fets van passar quan va col·locar la càmera al damunt d'un trípode. Va abandonar l'equip durant un moment i, quan va tornar, els micos ja se n'havien apropiat. "Saltaven al voltant de les meves coses i un va prémer el botó. El soroll li va cridar l'atenció i va continuar prement-lo. Els altres es van espantar al principi, però després també s'hi van acostar", recorda el fotògraf. Els animals van començar a ensenyar les dents a la càmera, però al cap d'un moment es van calmar. "Devia fer centenars de fotos fins que vaig recuperar la càmera. Tot i que l'autenticitat de les imatges ha sigut qüestionada, Slater assegura que són originals.

Els macacos de cresta negra són una espècie amenaçada que viu al nord-est de l'illa indonèsia de Sulawesi. Passen la major part del dia buscant menjar i socialitzant-se, ja que viuen en grups d'entre 5 i 25 membres.

stats