SUCCESSOS
Societat 28/04/2011

A la majoria de passatgers els han atès per atacs d'ansietat i problemes cervicals

Entre els 18 ferits lleus en l'accident de trens del Clot hi ha dos nadons de set mesos i un any i mig

Marta Català
1 min

BARCELONAEls equips d'emergència han atès aquest matí 18 passatgers del tren de Rodalies procedent de Molins de Rei que ha xocat amb un tren Talgo aturat a l'estació del Clot, segons han informat fonts de Protecció Civil. Els passatgers han patit sobretot atacs d'ansietat i problemes cervicals, segons han explicat fonts del SEM que es trobaven allà.

En l'atenció als ferits han intervingut el SEM i els equips sanitaris propis dels Bombers de Barcelona que els han atès en un primer moment dins el vagó: "Els hem portat fins a l'andana, hi havia crisis d'ansietat però en general ha anat bé, la topada ha estat important", ha explicat a l'Ara, el responsable dels equips sanitaris dels Bombers de Barcelona

Dels 18 ferits lleus, 16 han estat traslladats a l'hospital i dos han marxat a casa. Dos dels ferits són nadons de set mesos i un any i mig d'edat.

Aquest matí l'Avinguda Meridiana, a l'altura de l'estació del Clot, s'ha convertit en un improvisat hospital de campanya. Diverses ambulàncies i cotxes de bombers esperaven al carrer per atendre els ferits. Molts d'ells eren acompanyats pels equips de rescat i anaven amb collarets com a mesura de prevenció per evitar possibles danys cervicals.

És el cas de la Pilar, una dona que havia agafat el tren a l'estació de Sants: "Jo estava asseguda al tren i he sentit un cop molt fort i m'ha afectat el coll", explicava mentre equips del SEM l'ajudaven a pujar a l'ambulància.

En total, al tren hi viatjaven 70 persones, que han estat evacuades pel túnel fins a l'andana.

stats