1 DE MAIG
Societat 01/05/2011

Catorze detinguts en la manifestació alternativa del Primer de Maig

Unes 2.000 persones de sindicats i col·lectius socials s'han manifestat per Barcelona contra les retallades socials. Els Mossos han carregat contra un petit grup dels participants, qualificat com a "esvalotador" per la policia

Marta Català
1 min
Agents dels Mossos detenint alguns dels suposats implicats en els aldarulls durant la manifestació alternativa del primer de maig / ACN

BarcelonaUnes 2.000 persones s'han manifestat aquesta tarda pels barris de Gràcia i de Pedralbes, a Barcelona, en una manifestació alternativa amb motiu de l'1 de maig que s'ha acabat amb aldarulls, càrregues policials i 14 detencions.

La concentració ha començat a les cinc de la tarda als Jardinets de Gràcia i ha recorregut els carrers Aribau, Tuset i Diagonal. Com a acte simbòlic de protesta, han cremat un ninot amb la cara del president Artur Mas. Però alguns manifestants també han fet algunes pintades al carrer, han cremat contenidors i un cotxe i han destrossat mobiliari urbà.

Els Mossos d'Esquadra han assegurat que es tractava d'un petit grup "d'esvalotadors violents" situat a la cua de la manifestació, segons el comunicat emès per la policia. Han carregat contra aquest grup i també han estrenat les noves llançadores de projectils de goma per a disturbis. Al final, han detingut catorze persones, a les quals atribueixen delictes de desordres públics, danys materials i atemptat a l'autoritat.

La resta de manifestants han continuat pacíficament fins a l'Hospital Clínic, segons han reconegut també els Mossos, que afirmen que 14 agents han patit ferides lleus en l'enfrontament. No se sap, per ara, si hi ha ferits entre els detinguts i els manifestants.

stats