Societat 28/01/2012

28-G: Catalunya es manifesta contra el sistema financer i les retallades

Entitats, organitzacions socials i sindicats han convocat mobilitzacions per aquesta tarda a les quatre capitals catalanes. El lema és: "No a la dictadura, aturem les retallades"

Acn
2 min

BarcelonaLes plataformes Prou Retallades i Fòrum Social Català han convocat per aquesta tarda una manifestació a cada una de les quatre capitals catalanes.

Entitats, organitzacions i sindicats han fet una crida a la participació de tota la ciutadania per protestar en contra del sistema financer i la política d'ajustaments. "No a la dictadura, aturem les retallades", és el lema que encapçalarà una marxa que vol "reivindicar que els governants es posin mans a la feina perquè acabi el privilegi del sistema financer", segons ha explicat a l'ACN el secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez. "Tinc la sensació que molta gent s'hi sumarà".

Àlvarez creu que serà una "gran" manifestació i espera que la gent "sigui conscient" que encara es poden aturar les retallades. El representant sindical reclama que no cali la idea que només són "atacs contra els funcionaris" perquè els ajustaments del Govern afecten "al conjunt de la ciutadania", ha dit.

L'objectiu de la manifestació és fer confluir el malestar social i laboral que acumula la ciutadania davant les polítiques d'ajustaments que inclouen els pressupostos de la Generalitat per aquest 2012, segons han explicat el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, i el d'UGT Catalunya, Josep Maria Àlvarez.

Manifestació a les quatre capitals

Els convocants de la manifestació, les plataformes Prou Retallades i el Fòrum Social Català, han fet una crida a la participació a les manifestacions de les quatre capitals catalanes. A Barcelona, la manifestació sortirà de l'encreuament entre Rambla Catalunya i Ronda Universitat a les cinc de la tarda i finalitzarà a l'avinguda Marquès de l'Argentera, molt a prop del Parc de la Ciutadella.

A Tarragona la concentració sortirà de l'Estàtua dels Despullats a partir de dos quarts de sis de la tarda, precisament a la mateixa hora que arrencarà des de la plaça Ricard Viñes de Lleida. A Girona, en canvi, la marxarà serà al matí, des del a plaça de la Independència a partir de les 12 del migdia.

Els organitzadors, que en la jornada de presentació de la manifestació van assegurar que algunes assembles populars i de barri vinculades al moviment 15-M s'han sumat a la convocatòria, pretenen superar els 140.000

stats