Societat 12/11/2011

Quatre-centes persones marxen en solidaritat amb els presos anarquistes del 4F

La manifestació ha tallat la Via Laietana en alguns moments i ha arribat a la plaça Sant Jaume, que estava fortament custodiada pels Mossos, sense incidents

A.balanzà / G.carbonell
1 min
La capçalera de lamanifestació, aquest dissabte al vespre

BarcelonaQuatre-centes persones han recorregut aquest dissabte a la tarda els carrers del centre de Barcelona fins al punt de tallar la Via Laietana en solidaritat amb els presos de l'anomenat 4F, en referència als processats pels fets que van tenir lloc el 4 de febrer de 2006 quan una festa en una casa okupada del carrer Sant Pere més Baix va acabar amb enfrontaments amb la Guàrdia Urbana. La protesta, que ha tensionat en les últimes setmanes els moviments socials i que va viure el seu període més calent quan una de les processades es va suïcidar a la presó, ha tingut un nou episodi amb la manifestació d'aquesta tarda, que ha engegat des de l'anomenat Forat de la Vergonya a les sis de la tarda.

La manifestació s'havia convocat després que ara fa 15 dies van ser expulsats per tortures per un altre cas els dos agents que van actuar com a testimonis del cas 4F i que van ser claus a l'hora d'enviar a presó cinc joves acusats de lesions contra agents de l'autoritat. En aquesta línia, els manifestants han acompanyat la marxa de crits contra la tortura i han arribat fins a la plaça Sant Jaume, que estava fortament custodiada només pels Mossos d'Esquadra. La convocatòria s'ha dissolt sense incidents.

stats