Unes 300 persones es concentren a Barcelona per reclamar a Espanya i Europa un port segur per als rescatats al Mediterrani

Els concentrats s'han desplaçat de la delegació del govern espanyol a la de la Comissió Europea al crit de "Volem acollir"

Unes 300 persones s'han concentrat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir una resposta dels governs espanyol i europeu a les persones rescatades per les tripulacions de l''Open Arms' i l''Ocean Viking'. Convocada per la Caravana Obrim Fronteres, la Coordinadora Obrint Fronteres i Stop Mare Mortum, els manifestants han cridat "No més morts al Mediterrani", "Cap persona és il·legal" i "Volem acollir". Davant una pancarta que demanava "Vies legals i segures" han llegit un manifest i han iniciat una marxa fins la delegació de la Comissió Europea a Barcelona.

Anna Palou, portaveu de Stop Mare Mortum, ha apel·lat a la "responsabilitat" dels ciutadans europeus per "exigir als nostres governs que obrin els ports, que siguin segurs" perquè "estan vulnerant el dret internacional, el dret a l'asil, el marítim i el de la infància", ha criticat. Per la seva banda, la portaveu d'Open Arms, Mar Sabé, ha explicat que utilitzen totes les vies per poder desembarcar, i que la carta que han enviat a l'ambaixada d'Espanya a Malta demanant asil per a 31 menors n'és una més.
"El govern espanyol té una oportunitat d'acollir perquè podria demostrar que hi ha una altra manera de fer política. Ja ho va fer amb l'Aquarius", ha dit Palou. I ha afegit que reclamen un sistema d'acollida digne i que s'obri un debat sobre la llei d'estrangeria. "Si existissin vies legals i segures d'accés al territori europeu no farien falta vaixells de rescat al mar", ha reblat.

L''Open Arms' demana asil a Espanya per als 31 menors que porta a bord

La portaveu d'Open Arms ha dit que exigeixen "que el govern espanyol lideri davant la Comissió Europea un mecanisme de desembarcament" i que després "es faci la reestructuració de l'acollida". Ha criticat que està previst que hi hagi un temporal i no els deixen anar a aigües territorials per protegir-se'n. Finalment, ha agraït el suport de la concentració per demanar un port segur.