Milers de persones tornen al carrer per demanar fronteres obertes per als refugiats

Un centenar d'entitats s'adhereixen al manifest de la concentració impulsada per Stop Mare Mortum

Milers de persones participen aquest diumenge en la marxa a favor dels refugiats sirians pel centre de Barcelona. Convocats per un centenar d'entitats i amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra demà, dilluns, els manifestants han sortit de la plaça Universitat amb el lema "Obrim fronteres, volem acollir".

"El nostre país també ha viscut l'exili, l'èxode i l'emigració", ha clamat Toni Borrell, representant de la plataforma Stop Mare Mortum, impulsora de la mobilització, per denunciar les dificultats que s'imposa als refugiats que intenten arribar a les costes gregues. 

Els manifestants han cridat "Cap persona és il·legal" i "Refugiades, benvingudes", en mig d'un ambient reivindicatiu i de festa, amenitzada per música i percussió. Moltes famílies amb nens petits, parelles mixtes o joves han participat en la marxa solidària. 

Entre els participants hi ha, barrejats amb les persones anònimes, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han mostrat el seu rebuig de manera informal i institucional a l' arribada amb comptagotes dels refugiats a l'estat espanyol a causa de la lentitud en la tramitació dels expedients per falta de voluntat política. Segons les últimes xifres de la Comissió Europea, Espanya només ha allotjat 124 asilats dels 9.654 compromesos, és dir, l'1,3%.

Més continguts de