PROTESTES CIUTADANES
Societat 18/09/2011

La 'indignació' torna a omplir el centre de Barcelona

5.000 persones, segons el recompte de la Guàrdia Urbana, han recorregut en manifestació el centre de la ciutat

Maria Ortega
1 min
Concentració a la plaça de Catalunya/ MARIA ORTEGA

BarcelonaLa indignació ha tornat a sortir al carrer. Milers de manifestants han pres aquesta tarda el centre de Barcelona en defensa dels serveis públics. En l'habitual ball de xifres, la Guàrdia Urbana parla de 5.000 manifestants i l'organització eleva aquest nombre fins als 30.000. Tot i les distàncies entre uns i altres, la marxa ha omplert la Via Laietana amb consignes com "Les retallades en sanitat són assassinat" o "A tu també et retallen". La concentració s'ha iniciat a les set del vepre i s'ha anat fent multitudinària a mesura que s'hi sumaven branques de diversos sectors.

Els manifestants s'han concentrat a la plaça de Catalunya, on han fet una flash mob -a ritme de Resistiré- reivindicativa contra les retallades en l'àmbit sanitari. Les protestes s'han repetit en d'altres ciutats de l'Estat, com Madrid, on unes 3.000 persones han recorregut el centre de la ciutat.

D'altra banda, el grup d'indignats que ahir va acampar davant de la borsa de Barcelona -seguint la convocatòria d'ocupació de les borses engegada als Estats Units- assegura que s'hi mantindrà per impedir que pugui obrir demà al matí.

stats