SOCIETAT
Societat 07/10/2011

El fiscal demana dos anys de presó per agredir un policia a l'acampada independentista al Parlament

El fiscal acusa el manifestant d'haver donat un cop als testicles a un agent que intentava desallotjar els concentrats davant el Parlament el 23 d'abril d'enguany

Laura Diaz-roig
1 min

BarcelonaEl fiscal demana dos anys de presó per un manifestant que va agredir un agent de la Guàrdia Urbana durant l'acampada independentista "no autoritzada" davant del Parlament del passat 23 d'abril, de la qual també formaven part els tres diputats de SI, Uriel Bertran, Alfonso López Tena i Toni Strubell i del seu candidat per Barcelona, Santiago Espot.

Segons el seu escrit d'acusació, Xavier P. G. subjectava una tanca per impedir ser desallotjat i, quan l'agent es va apropar, va aprofitar per donar-li un cop de genoll als testicles, que va provocar que el guàrdia urbà caigués a terra i patís un desmai. Considera que Xavier P. G. és culpable d'un delicte d'atemptat contra agents de la autoritat i d'una falta de lesions. A banda dels dos anys de presó, demana una multa de 750 euros i una indemnització per l'agent de 450 euros.

L'acusació particular demana també dos anys de presó i 900 euros d'indemnització i destaca que els agents que van participar al desmantellament anaven degudament uniformats. Segons el seu escrit, els ciutadans concentrats es van resistir pacíficament a l'evacuació, motiu pel qual no va haver-hi cap més incident a banda del cop de genoll de l'acusat, que va ser l'últim de ser evacuat.

stats