Societat 08/07/2011

L'Audiència Nacional demana als Mossos informació sobre el 15-J dels 'indignats' al Parlament

El jutge ha rebut una denúncia del sindicat Manos Limpias, que acusa els manifestants de coaccions, amenaces, sedició i un delicte contra les institucions de l'Estat

Laia Espín
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra preparen un informe per a l'Audiència Nacional sobre els fets del 15 de juny, el dia que els 'indignats' van intentar impedir que els diputats del Parlament entressin a la cambra. El titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional ha demanat aquesta informació perquè el sindicat Manos Limpias ha presentat una denúncia contra els manifestants.

La denúncia va ser presentada un dia després dels fets i està penjada a la web del sindicat. En l'escrit, es denuncia que 2.000 persones van participar en la concentració davant del Parlament. L'escrit del sindicat es refereix als fets i detalla que els indignats van "colpejar, escopir i llançar pintura als parlamentaris catalans". I afegeix: " El president Artur Mas va haver d'anar a la cambra en helicòpter i altres diputats en cotxes blindats." Manos Limpias considera que aquests fets són constitutius de delictes de coaccions, amenaces, contra les institucions de l'Estat i sedició.

Fonts dels Mossos asseguren que encara no han enviat cap escrit a Madrid, ja que tot just han rebut la petició i hi respondran en els pròxims dies. Les mateixes fonts indiquen que la investigació continua oberta i s'estan recollint totes les proves que puguin incriminar els instigadors dels incidents al Parlament de Catalunya. Fins al moment, els agents han recopilat imatges de mitjans de comunicació i dels mossos d'esquadra de paisà.

Un jutjat d'instrucció de Barcelona té oberta la causa pel cas i un fiscal designat per la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, i un comissari dels Mossos coordinen la investigació, que encara no ha determinat quantes persones han de ser imputades ni quines són. Tanmateix, el conseller d'Interior, Felip Puig, ja ha deixat clar diverses vegades que es vol perseguir no només els autors materials de les agressions als diputats, sinó també als organitzadors i impulsors de la protesta.

Puig va assegurar dilluns, al programa Àgora de TV3, que "molt aviat" es coneixeran els resultats de la investigació.

stats