Societat 11/01/2013

#MaratóDonants: comença la primera marató de sang 2.0

El descens de donacions al Nadal situa les reserves per sota dels nivells òptims

Ara / Acn
2 min
La consellera de Benestar, Neus Munté, ha participat a la marató de donacions de sang. / ACN

BarcelonaLa primera marató de sang 2.0, la Marató de Donants, comença aquest divendres i durarà fins dissabte amb l'objectiu de remuntar el nivell de les reserves, que han quedat per sota dels nivells òptims després de les vacances de Nadal. La campanya es pot seguir des de l'etiqueta de Twitter #MaratóDonants

El director de la divisió de Sang del Banc de Sang i Teixits, Lluís Puig, assegura que enguany aquesta davallada ha estat major del que esperaven i les reserves són actualment "inesperadament baixes".

El Banc disposa ara de sang per a cinc o sis dies, quan el nivell òptim és garantir sang per a entre vuit i deu dies. El grup sanguini amb nivells més baixos és el 0- perquè és aquell que s'utilitza en els casos urgents quan no hi ha temps per determinar el grup del receptor. Puig ha dit que amb la marató de donació que comença aquest divendres a Barcelona s'espera normalitzar les reserves.

Amb la sang aconseguida durant aquests dies el Banc de Sang espera recuperar les reserves habituals. Tant al Nadal com en altres períodes de vacances, baixa el nombre de donacions però enguany ho han fet per sobre de les expectatives que tenien.

Per fer front a aquesta situació, el Palau Robert i la Diputació de Barcelona acolliran aquest divendres i dissabte la marató. L'objectiu és aconseguir la sang necessària per estabilitzar les reserves i a la vegada conscienciar la població sobre la importància d'aquest gest altruista. Les donacions també es poden fer a qualsevol dels grans hospitals de Catalunya.

En aquesta ocasió, s'ha volgut introduir el concepte 2.0. a la marató perquè la campanya anima a totes aquelles persones que no puguin donar sang (cal ser major de 18 anys i pesar més de 50 kilograms) a donar a conèixer la iniciativa a través de les xarxes socials i aconseguir així la màxima difusió possible.

Ambaixadors de la donació

El Banc de Sang compta amb l'ajuda dels més de 6.000 seguidors del Facebook Donar Sang i els més de 2.000 seguidors del Twitter.

Entre aquests, hi ha donants habituals com l'actor i presentador Berto Romero, que és un dels difusors de la necessitat de donar sang més actiu a les xarxes socials. L'actor també ha gravat un vídeo que es pot veure al canal Youtube del Banc de Sang. A més, s'han seleccionat 26 donants habituals molt actius que contribueixen al fet que el màxim de gent possible prengui consciència de la necessitat de compartir la seva sang.

stats