SOCIETAT
Societat 23/03/2012

La primera detenció contra l'entitat que vol cultivar marihuana a Rasquera va acabar en no res

La fiscalia creu que els 600 grams de cànnabis que portava un treballador de l'associació eren per al consum dels socis

Efe
1 min

BarcelonaEl 10 de febrer els Mossos van sorprendre un treballador de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) amb 630 grams de marihuana. L'endemà, la fiscalia de Barcelona va demanar al jutge que arxivés la causa perquè no hi veia intenció de tràfic.

Segons el relat del fiscal, dos agents dels Mossos van observar com el treballador entrava a la seu de l'associació i en sortia amb una motxilla on portava, "dividits en 142 paquets d'entre 1 i 3 grams de pes i degudament identificats amb el nom del producte al seu interior", 636 grams de marihuana.

El fiscal afegeix que el treballador imputat va assegurar als agents que els seus responsables li havien demanat que es fes càrrec de la marihuana que havia sobrat. Segons sembla, els socis n'havien consumit poc, probablement a causa del fred que feia aquells dies.

Pel fiscal, "tot l'anterior suposa que no existia per part de l'acusat voluntat de dedicar al seu il·lícit comerç la substància que li va ser intervinguda", de manera que no veu cap delicte en la possessió de la marihuana.

Aquest dijous els Mossos van tornar a entrar al local de l'entitat i el van precintar després de detenir una encarregada. L'acusen d'un delicte de tràfic de drogues. Al local de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum hi havia cànnabis per valor de 5.700 euros al mercat negre.

El ple de l'Ajuntament de Rasquera va aprovar el 29 de febrer passat exercir de mediador en la cessió d'una finca privada de 7 hectàrees a aquesta associació per plantar marihuana en una superfície de 500 m2 i rebre, així, 1,3 milions en dos anys i crear 40 llocs de treball.

stats