Els Maristes insisteixen que van actuar com tocava i l'AMPA els demana una reunió urgent

En un comunicat de premsa asseguren que confien en la justícia "per arribar a fons en l'aclariment d'aquests fets"

"Sempre hem estat i estem al costat de les víctimes. Expressem la nostra solidaritat i el nostre suport a totes les persones afectades", ha assegurat aquest migdia l'equip de protecció de la infància de Maristes Catalunya en un comunicat de premsa. És l'única esquerda del silenci del centre des del  comunicat que van fer quan va esclatar el cas amb la denúncia a l'exprofessor de gimnàstica Juaquín Benítez. El centre insisteix que ha actuat com ho havia de fer.

L'Associació de Mares i Pares de l'escola, però, en un comunicat que  ha difós per Twitter informa que ha demanat "una reunió urgent" amb la direcció del centre per "canalitzar els dubtes i preocupacions de les famílies". Diu que condemna qualsevol "violència i maltractament" cap als alumnes.

"La primera vegada que el centre va tenir coneixement d'un cas d'abús, l'escola va denunciar els fets a la Fiscalia de Menors", diu el comunicat dels Maristes. Això va ser el 2011 i aquella denúncia no va prosperar. Llavors el professor va quedar "desvinculat" de l'escola. "No hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d'altres casos, tret de la de desembre de 2013", continua el text, fent referència a l'avís dels pares que, aquell any, els van dir que Benítez havia abusat del seu fill. No ho van denunciar fins al mes passat, quan els psicòlegs van creure que ja estava preparat per al procés judicial.

Els Maristes asseguren que estan "absolutament interessats" a conèixer "l'abast de la situació" i que renoven la col·laboració amb la justícia per aclarir-ho. També admeten "la inquietud i preocupació dels professionals del centre, famílies i alumnes" i que "els actes denunciats contradiuen i menyscaben els valors i principis dels centres educatius" dels Maristes. "Confiem en la Justícia per arribar a fons en l’aclariment d’aquests fets", remata el comunicat.