Troben rastres de possible vida extraterrestre en un meteorit de Mart

Es tracta del Yamato 000.593, que, segons els investigadors, es va formar fa 1.300 milions d'anys

Un equip de científics ha arribat a la conclusió que els túnels microscòpics rics en carboni presents a l'interior d'un meteorit marcià conegut com Yamato 000.593 poden haver estat formades per organismes extraterrestres de Mart, fa molt de temps. Un estudi publicat en l'edició de febrer de la revista ' Astrobiology' no afirma que aquests caus descoberts al Yamato 000.593 siguin l'evidència concloent que hi va haver vida extraterrestre a Mart. No obstant això, sí que conclou que la roca pot contenir "alguna cosa de veritablement especial", segons que ha informat la cadena nord-americana NBC.

"No podem descartar la possibilitat que les àrees riques en carboni siguin producte de mecanismes abiòtics. Les similituds de textura i la composició dels elements en les mostres terrestres, que han estat interpretades com a biogèniques, impliquen la intrigant possibilitat que aquestes característiques marcianes es van formar per l'activitat biòtica", assenyalen.

El nou estudi arriba 18 anys després que els investigadors van anunciar que havien trobat evidències de possibles formes de vida en un meteorit marcià conegut com a Allan Hills 84001. Gran part de la comunitat científica va concloure aleshores que els nanofòssils de l'ALH 84001 podrien ser abiòtics en origen, i ara s'esperen reaccions similars. "No crec que la comunitat científica trobi similituds texturals i composicionals prou convincents com a prova d'un origen biològic", explica Chris McKay, del Centre d'Investigació Ames de la NASA a Moffett Field, Califòrnia.

L'equip d'investigació té previst continuar i ampliar la seva investigació del meteorit de 15 quilos Yamato 000.593, que, segons els científics, es va formar fa uns 1.300 milions d'anys a Mart i va aterrar a l'Antàrtida fa un màxim de 10.000 anys, després de ser expel·lit del planeta vermell com a conseqüència d'un impacte, informa Space.com.