Societat 12/03/2013

Mart podria haver albergat vida

Les últimes dades recollides pel Curiosity demostren que les roques del planeta contenen alguns dels ingredients químics essencials per a la vida

Agències
1 min
El braç del Curiosity, a Mart / NASA

WashingtonEl planeta vermell podria haver albergat vida. Així es desprèn de l'anàlisi d'una mostra de roca recollida pel robot Curiosity a Mart, segons que ha informat l'Agència Espacial nord-americana (NASA). Els científics han identificat sofre, nitrogen, hidrogen, oxigen, fòsfor i carboni, alguns dels ingredients químics essencials per a la vida.

"Una qüestió fonamental per a aquesta missió era la de si Mart podria haver comptat amb un ambient habitable", ha explicat Michael Meyer, científic cap del Programa d'Exploració de Mart a la seu de l'agència espacial a Washington. "Pel que sabem ara, la resposta és sí", ha afirmat.

Segons ha explicat la NASA, les claus per a aquest entorn habitable provenen de les dades de l'anàlisi de mostres del robot i els instruments de química i mineralogia de què disposa. Les dades indiquen que l'àrea de la badia de Yellowknife, on el Curiosity va estar explorant, hi va haver un riu o un petit llac que podria haver albergat els components químics necessaris per crear condicions favorables per a la vida de microbis.

La perforació on el robot va obtenir la mostra va ser realitzada a només uns centenars de metres de distància d'on el Curiosity va trobar un antic riu el 2012.

El Curiosity, que va aterrar a la superfície de Mart la matinada del 6 d'agost del 2012, completarà una missió de dos anys sobre el sòl marcià.

stats