Societat 23/11/2018

Els transportistes desconvoquen la marxa lenta que ha col·lapsat les rondes de Barcelona

Consideren que la protesta ha servit de "toc d'atenció" a l'Ajuntament, que anuncia negociacions

Ara
2 min
Captura de pantalla 2018-11-23 a les 8.48.25

BarcelonaEls transportistes han desconvocat la marxa lenta que ha col·lapsat les rondes de Barcelona durant més de tres hores i que estava prevista fins a les 15 hores, segons informa l'Associació de Transportistes del Port de Barcelona. Consideren que ha suposat un "toc d'atenció" a l'Ajuntament de Barcelona per haver incomplert l'acord i prohibir que els camions circulessin per la ronda Litoral en sentit nord. Tot i que han desconvocat la protesta, les cues continuen a la ronda Litoral i a la ronda de Dalt.

Per part del consistori, el gerent de mobilitat, Manuel Valdés, ha explicat que mantenen dues taules de negociació per acordar com "fexibilitzar" les mesures que restringeixen el pas de camions de gran tonatges per la ronda Litoral en sentit nord-la restricció afecta els camions d'entre 18 i 44 tones. Assegura que ja s'ha acordat un increment de l'àmbit territorial pel que poden circular i que també s'ha fixat que hi puguin passar quan retornen buits de càrrega i que, a partir del dimarts, s'aplicarà una moratòria de sancions mentre es mantenen les negociacions amb els transportistes. Previsiblement, fins a finals d'any. La moratòria s'aplica, segons Valdés, per aconseguir un "clima" que mantingui la neutralitat

La marxa lenta de camions ha començat poc després de les 7 hores a la ronda Litoral i ha provocat retencions i cues de fins a 17 quilòmetres. La Guàrdia Urbana ja ha reobert les entrades a les rondes que havien quedat tallades.

Els camioners tenen previst fer noves marxes lentes el 30 de novembre i el 5 de desembre, segons l'ACN. Les mantindran si no aconsegueixen arribar a un acord amb l'Ajuntament de Barcelona, amb el qual tenen una reunió la setmana vinent. Es queixen davant la prohibició del consistori que els camions circulin per la ronda Litoral.

stats