Barcelona acollirà les mascotes que es quedin retingudes i en situació vulnerable a l'aeroport

L'objectiu és evitar situacions com la del gos Buddy, que el juny passat va estar dies retingut a l'aeroport perquè no podia passar la duana

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) acollirà els animals de companyia que es trobin en situació vulnerable a l'Aeroport del Prat, segons han informat l'Ajuntament de Barcelona i la delegació del Govern a Catalunya.

L'objectiu és evitar situacions com la del gos Buddy, que el mes de juny passat va estar dies retingut a l'aeroport perquè no podia passar la duana ja que no s'aconseguia llegir el xip identificatiu, fet que impedia la seva entrada en la Unió Europea.

L'Ajuntament de Barcelona i la delegació del Govern a Catalunya estan elaborant un conveni de col·laboració per acollir animals de companyia que no puguin entrar a la UE per incompliment de les condicions sanitàries exigides per a la importació, estiguin a l'espera que es garanteixin documentalment les seves les condicions sanitàries, hagin de passar una quarantena o els seus propietaris no puguin recollir per motius de força major.

Més demanda en els mesos d'estiu

Tenint en compte el risc sanitari de les importacions d'animals, així com per garantir en tot moment els aspectes relacionats amb el seu benestar, mentre no es formalitzi el conveni entre les dues administracions, l'Ajuntament de Barcelona ha ofert el seu suport immediat i ha establert un protocol d'actuació cara a possibles necessitats en aquests mesos d'estiu, època important en el trànsit d'animals domèstics a l'aeroport.

Els acolliments i aïllaments dels animals procedents de l'aeroport es realitzaran en CAACB on treballen els professionals, cuidadors i veterinaris que s'encarreguen de l'atenció integral d'animals acollits.

En tots els casos, com ja es fa en l'actualitat amb els animals de companyia que procedeixen d'altres llocs, el cost dels acolliments o dels aïllaments corre íntegrament a càrrec del propietari de la mascota arribada a l'aeroport.